Dal

Välj Variant

Dal

90% ÅTERVUNNET: 32% ULL, 32% POLYAMID, 30% VISKOS, 3% KASHMIR, 3% ANNAN TEXTIL, POLYCOLONFODER

DAL ÄR EN HELT NY MÖSSA I SÄTILAS SORTIMENT. KLASSISK MODELL MED INNOVATIVT GARN DÄR 90% AV MATERIALET ÄR ÅTERVUNNET. MÖSSAN HAR ÄVEN EN FULLY FASHION STICKAD TOPP, EN TEKNIK SOM BIDRAR TILL EN ÄNNU HÅLLBARARE PRODUKTION GENOM MINSKAT GARNSPILL. DAL ÄR DÄRFÖR EN UTAV SÄTILAS MÖSSOR MED MINST MILJÖPÅVERKAN. FODER I POLYCOLON SOM VERKAR FUKTTRANSPORTERANDE FÖR BÄSTA KÄNSLA, KOMFORT OCH FUNKTION. MÖSSAN HAR EN DISKRET SÄTILA BRODYR SOM GÅR TON I TON. MODELLEN PASSAR BÅDE DAM OCH HERR.


Pris 396,00 kr


   Alltid personlig service
   Beställ direkt på hemsidan eller via e-post / telefon
   Du får alltid ett korrektur innan beställningen blir bindande

Antal


Produktfärg

Camel


Totalt pris kr


Visa uträkning

Prisspecifikation

Fråga oss


Om: Dal
st

   0733-335541
   tony@theprofile.seSätila

OM SÄTILA OF SWEDEN
Ett stickföretag beläget i byn Sätila några mil utanför Göteborg, på samma plats där allt en gång började.

HISTORIA

Historien om Sätila of Sweden börjar så tidigt som 1896 i byn Sätila, på den västgötska landsbygden. Under första perioden bestod produktionen till största delen av små förkläden och handdukar gjort på lin och hampa som skördades i byn. De som tillverkade produkterna var kvinnor och män med arbetet som bisyssla utöver djurhållning och jordbruk för att bland annat dryga ut inkomsterna. Produkterna såldes på olika torg kring Marks kommun såsom i Borås och i Göteborg.

NILSSON TRIKÅFABRIK

Runt 1910-talet kom fabriken att få sitt officiella namn, Nilssons Trikåfabrik, namngett efter den tidens ägare Johannes Nilsson. Maskindelar köptes in och fraktades från Fjärås till Sätila över sjön Lygnern med ångbåt. Byvägen trafikerades av häst och vagn från Lygnevi (Lygnerns östra strand, där båten la i land) till Grebbeshult med godset. Maskinerna sattes ihop på plats i stickeriet och fick på så sätt möjlighet till utökad produktion med andra produkter såsom strumpor.

DE FÖRSTA MÖSSORNA

Verksamheten pågick i ganska liten skala fram tills 1940-talet då fabriken togs över av Johannes son Kjell Grebelius. Efter andra världskriget blev möjligheterna till att köpa maskiner lättare och man kunde importera maskiner från Tyskland och kunde därmed erbjuda andra sorters produkter och detta gav fabriken en snabb utveckling. Jordbruket avvecklades och fabriken moderniserades. Sortimentet utökade med stickade plagg såsom tröjor, vantar, halsdukar och mössor. Successivt växte företaget!

MÖSSAN ÄR HUVUDSAKEN

Varför mössor kom att bli huvudsaken för Sätila var mycket tack till den nya generationens svenska alpinskidåkare kring 1970-talet. Det var nämligen i takt med att det gick allt bättre för de främsta skidåkarna efterfrågan till deras utrustning också kom att bli allt större – där inkluderat mössan. Men eftersom mössorna ursprungligen stickades av mödrarna till skidåkarna fick Nilssons Trikåfabrik till slut ta över produktionen och försäljningen för att kunna bemöta beundrarnas behov.

Mössorna, likt skidåkningen, blev alltmer populära och började sakta men säkert också efterfrågas internationellt, det var då fabriken bytte namn till Sätila of Sweden.

AMBITION

Efter namnbytet tog Kjells son Lennart över verksamheten. Vi har sedan dess också utfört en mängd olika samarbeten med välkända personer och expeditioner, organisationer och arrangörer samt (parallellt till vårt eget varumärke) sålt och tillverkat mössor till andra fina varumärken Sätila of Sweden har sedan mitten på 80-talet haft en liten biverksamhet, nämligen att sticka bandage till sjukvården.

1 MILJON MÖSSOR

Sätila of Sweden sålde under 1980-talet ca en miljon mössor per år, idag en siffra om cirka 300 000 med omsättning 30 miljoner kronor. Vi är ett mindre bolag men med en stor känsla för kvalité och hållbarhet och strävar efter att allt vi gör är noga genomtänkt – läs mer här.

SÄTILA IDAG

Verksamheten finns kvar i de gamla byggnaderna men inuti har vi moderniserat och utvecklar nya tekniker för att ständigt förbättra oss. Alla mössor designas och stickas här, medan sömnaden och färdigställandet oftast sker hos våra samarbetspartners i Polen, som vi har en nära relation med.

Vi värdesätter som sagt hållbarhetstänk men också nytänkande av design och funktion. Det innebär att uppnå nya trender och teknisk utveckling för de nya modellerna. Exempel på milstolpar är bland annat våra Vision mössor med reflexegenskaper som vi vunnit pris för (läs här), samt våra mode-mössor i material såsom ekologisk och återvunnen textil.

Samma plats, samma passion, samma tradition finns kvar här på Sätila of Sweden sedan 1896.


Visa samtliga produkter från Sätila
Artikelnummer SÄdal-1
Storlek one-size
Prisinformation Alla priser är SEK exkl. moms.